|
Meltem yeli
|
 |
« Yanıtla #2 : Kasım 10, 2009, 03:44:57 ÖS » |
|
Yabana!
Ana şu dünyaya ben niye geldim, O adamcığa niçin baba dedim, Yoksa taş yarığından mı türedim, Sebebini yabana mı soralım
Köyümdeki tarlamız nasıl tarla, Neden doldu şimdi yabancılarla AB kardeş mi oldu Toroslar’la Nedenini yabana mı soralım?
Ben yaşıyor muyum daha gerisi, Sürünen halam teyzem, yengem nesi, Ninem, dedem ve ninemin ninesi, Sağ, sağlar mı, yabana mı soralım.
Ne zamandan beri çalışmak ayıp Ülkem için sömürü ağır kayıp, Avrupalı kardeşim bizi soyup, Gitmesini yabana mı soralım.
Ne para buldu bu millet, ne rahat, Cebel tarla, dağ, bayır, bilmez hayat, Mecidiye, tura, metelik heyhat, Hesabını yabana mı soralım?
Koyun kuzu tükendi dağlarımda, Sağlam üzüm kalmadı bağlarımda. Milli gizem taşıyan ağlarımda, Ar namusu yabana mı soralım?
Ben nasıl bir baba oldum şaşarım, Ülkem gâvur dolmuş, ortak yaşarım, Com, yes, no, okey, bu mu başarım, Özgürlüğü yabana mı soralım?
İlaca yarar bir çare kalmasın, Bankalar, borsalar batsın, kapansın, Halk uyanıp size bela olmasın, Sömüreni yabana mı soralım?.
Çoğaltıp, üretmeyip avuç açtık, Milli sorunumuzdan niye kaçtık, Elin yabanına sanki muhtaçtık, Çalışmayı yabana mı soralım.
Cenevre’den, Hungarya’ya, Tuna’ya, Tibet, Kırım, Kafkasya, Azerya’ya, Fas, Arap eli, Mekke, Medine’ye, İşsizliği yabana mı soralım?
Bırakalım her şeyi onlar verecek, Avrupa yollara halı serecek, Mezarın üstüne Paris gelecek, Hatıratı yabana mı soralım..
Niye doğdu Kanice kahramanı, Pilevne’den çıkmadı hanlar hanı, Neden döktüler, neden bunca kanı, Dedeme mi, yabana mı soralım..
Heba olmuş onca aş, onca emek, Ekilen buğday, arpa, mısır, ekmek, Bilmez, beceremeyiz, değil yemek Ölmek için yabana mı soralım?
İstanbul neci Konstantinopolis, Fasilus, Alaiya, kapadokus, Üç Kapılar da neci Adriyanus, Tercümeyi yabana mı soralım.
Kaç haçlı seferi, hoks poks, cin peri, Olur, mu kardeş Kudüs Araf yeri, Tövbe, Hz. Muhammed, hac, Kâbe yeri, Müslüman’ı yabana mı soralım?.
Türk parası mangır oldu kör olası, Mark, Eyro, dolar geldi kolağası, Artık alış verişler gâvur parası, Ticareti yabana mı soralım?. İyi ki oldunuz ‘AB’ başımıza, Dayandınız kapımıza, hanımıza, Atamıza, ceddimize, canımıza, Esareti yabana mı soralım? Tabi ya,’barbar’dır biz Türkler, Onca yabanın kanını döktüler, Anadolu’dan bile söküp attılar, İşgalciyi yabana mı soralım?. . Biz kimiz ki Avrupa var iken(!) Dünyaya bela bir kara diken, Her şeye razı, naçar, boyun büken, Dürüstlüğü yabana mı soralım? Türk malı kalmadı, tükendi bitti Tarlada arıklar fidanlar gitti, Atalarım çoktan cartı çekti Yok, oluşu yabana mı soralım? Demiri biz bulmadık onlar verdi(!) Leşimizi yere Avrupa serdi, Fabrika, tesisler eski, beterdi, Uygarlığı yabana mı soralım?
Sorman bile hata tüm bunları Alçağa açık Avrupa yolları, Dedemin ninemin altın pulları, Yâd elde ki; yabana mı soralım? Meltem Yeli 1.12.1995
|